fredag 22 maj 2009

Svart katt vit katt - Zach.


Den till synes svettige mannen på bilden; Zach Condon, är mannen bakom Beirut. Kanske är han svettig för att det är ett hårt jobb att ge sig på att lägga världens folkmusik på sina axlar och göra det till något eget.
Den blott 23-årige talangfulle amerikanen från New Mexico skapar musik som låter som ledmotivet till någon bortglömd östeuropeisk filmklassiker.
Beirut är balkan, klezmer och fado, trumpet, ukulele och dragspel - med andra ord en salig blandning som resulterar i både melankoli och drama.

På senaste dubbel EP:n "March of the Zapotec/Realpeople Holland får två musikaliska inriktningar halva utrymmet var; ena halvan med mexikansk folkmusik och en nittonmanna blåsorkester på utflykt i mexikanska delstaten Oaxaca och och andra halvan med synthig electroromantik á la Magnetic Fields. Sista albumet låter bra, men är onödigt spretigt för bäst blir det definitivt när Zach håller sig helt och hållet öststatsstuket med balkan och klezmer, precis som han gör i förra plattan "The Flying Club Cup."

Elephant Gun från debutplattan Gulag Orkestar.



Nantes från The Flying Club Cup



Underbara Sunday Smile också från The Flying Club Cup. Att göra videos intresserar tydligen inte Zach vilket ger utrymme för de mest inbitna fansen att gå loss...

Inga kommentarer: